В «Блоці Порошенка» розкритикували проект земельної реформи Гройсмана

В «Блоці Порошенка» розкритикували проект земельної реформи Гройсмана
Олексій Мушак

Депутат від «Блоку Порошенка», член комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олексій Мушак не готовий підтримувати земельну реформу в концепції, що зараз пропонується урядом Володимира Гройсмана.

Про це він заявив в коментарі «Главкому».

«В мене є свої законопроект і бачення, – зазначив Мушак. – Найбільша проблема урядової концепції в тому, що вона націлена на покупця, інтереси якого покладені в її основу. Але не представлені інтереси семи мільйонів власників землі, які мали б отримати право своєю землею максимально вільно розпорядитись».

Депутат зазначив, що є прихильником ринку без обмежень, але допускає деякі тимчасові: «Умовно кажучи, щоб два-три роки землю могли купувати тільки громадяни України і юрособи, в яких вони є засновниками. Інші обмеження вважаю неправильними. Іноземці вже через оренду контролюють значні масиви землі, а всі українські аграрні компанії заходять сюди через офшори. Тому треба приймати законодавство не про те, щоб обмежувати купівлю землі іноземцями, а про те, як вирішувати ситуацію і працювати з оффшорами».

За урядовою концепцією земельної реформи, ринок землі запускається виключно між фізичними особами – громадянами України. Серед інших обмежень, які пропонує уряд, – продаж «в одні руки» не більше 200 гектарів та пеня в 50% за перепродаж ділянки в перші три роки після купівлі.

Нагадаємо, що Олексій Мушак є родичем відомого агромагната Андрія Веревського.

Більше думок молодих депутатів про земельну реформу читайте в проекті «Главкому» «Готуємось до землі. П'ять головних питань про найскандальнішу реформу»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: