В Індії тривають масові заворушення і сутички з поліцією

В Індії тривають масові заворушення і сутички з поліцією

Протести почалися минулого тижня після невдалих виборів

В індійському Кашмірі тривають масові заворушення і зіткнення з поліцією після опублікованих у соцмережах відео, де поліцейські використовують людину як живий щит, повідомляє Reuters.

Відео цього епізоду поширилося соціальними мережами, нагадуючи про порушення прав людини з боку індійських сил безпеки, оскільки вони намагаються стримати сепаратистський заколот, якому має виповнитися 28 років.

Протести почалися минулого тижня після невдалих виборів, у яких щонайменше восьмеро осіб було вбито.

Як повідомлялося, довибори до парламенту в індійському штаті Джамму і Кашмір закінчилися масовими заворушеннями і загибеллю восьми осіб. Кашмірські сепаратисти оголосили, що зірвуть вибори, організувавши масові заворушення. У підсумку 70 дільниць було закрито достроково через напади натовпу, в голосуванні взяло участь лише 7% виборців. Поліція намагалася розігнати протестувальників, ті закидали правоохоронців камінням. У відповідь вони застосували сльозогінний газ, а потім відкрили вогонь на ураження.

Штат Джамму і Кашмір межує з Пакистаном та вважається одним з найбільш неспокійних в Індії: через кордон туди регулярно проникають бойовики-ісламісти, які влаштовують теракти. Крім того, на всю територію регіону претендує невизнана держава Азад Кашмір, яка де-факто входить до складу Пакистану.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: