В Італії переглядають системи безпеки у зв'язку з терактами в Іспанії

В Італії переглядають системи безпеки у зв'язку з терактами в Іспанії

Для підтримки правопорядку задіяно близько 7 тис. військовослужбовців збройних по всій країні

У неділю, 20 серпня керівник МВС Італії Доменіко Мінніті віддав розпорядження головам департаментів поліції і міським адміністраціям проаналізувати існуючі концепції забезпечення безпеки і, при необхідності, адаптувати їх до нових загроз.

Як зазначається, таке рішення влада країни ухвалила після нападів в іспанських Барселоні і Камбрільсі, відповідальність за які взяло на себе терористичне угрупування ІДІЛ. У суботу, 19 серпня, віце-мер Риму Лука Бергамо, а також представники влади та працівники правоохоронних органів провели спеціальну зустріч, під час якої обговорили, як не допустити в місті терактів, подібних барселонському.

За підсумками наради, особливо вразливими були визнані одна з центральних магістралей історичного центру столиці - Віа дель Корсо, де розташовується ряд великих магазинів і торгових центрів, а також проспект Віа дей Форі Імперіалі, неподалік від знаменитого Римського форуму.

Крім того, зазначає видання, на зустрічі обговорювалося введення більш жорсткої системи перевірок для працюючих у місті таксистів.

У той же час влада Мілана вже прийняла ряд заходів для підвищення безпеки жителів і гостей міста.

А в рамках операції «Безпечні вулиці», яка проводиться по всій країні, для підтримання правопорядку задіяно близько 7 тис. озброєних військовослужбовців.

Нагадаємо, увечері 17 серпня була здійснена атака на перехожих у Барселоні.  В результаті теракту 14 осіб загинули, і 130 було поранено,

Радикальне угрупування «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за теракт в Барселоні.

Місцеві ЗМІ повідомляли, що один із підозрюваних у скоєнні теракту в центрі Барселони загинув в перестрілці з поліцією.

В той же вечір трапився ще один теракт - під Барселоною в місті Камбрілсі терористи на фургоні скоїли наїзд на пішоходів, після чого були ліквідовані в результаті спецоперації поліції.

Італійське видання El Espanol повідомило, що терористи, які вчинили напади в Каталонії, спочатку планували підірвати три фургони з вибухівкою в людних місцях. Вони збиралися підірвати фургони після наїзду на людей. Всі три автомобілі були орендовані і знаходилися в Альканарі.

Терористи планували завдати якомога більше шкоди, пише видання, тому вони обрали для атак популярні місця - собор Саґрада Фамілія, який, крім того, що є католицьким храмом, популярний у туристів, і вулицю Рамбла. Третє місце атаки невідоме.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: