В Італії студенти вийшли на масові протести

В Італії студенти вийшли на масові протести
Фото: ANSA

У Мілані студенти організували марш No Salvini day («День без Сальвіні») з метою ініціювати відкриту дискусію з віце-прем’єром і главою МВС

В Італії у 70 містах студенти вийшли з демонстраціями на вулиці з вимогою більшого фінансування освіти.

Про це повідомляє ANSA.

«Від уряду ми чуємо лише обіцянки, ми хочемо схвалення наших поправок до освітньої реформи» - заявив координатор Національної мережі студентських організацій Джакомо Коссу.

В свою чергу координатор Національної профспілки студентів Джулія Б’яццо зазначила: «Від міністерства освіти в останні місяці ми мали лише скорочення фінансування».

У Мілані студенти організували марш No Salvini day («День без Сальвіні») з метою ініціювати відкриту дискусію з віце-прем’єром і главою МВС. Серед тем для обговорення вони пропонують будівництво нових шкіл і університетів, безпека навчальних закладів, закон про бюджет.

Очікується, що студенти також влаштують пікет під консульством США, щоб висловити солідарність з «караваном мігрантів» з країн Центральної Америки, які застрягли на кордоні між Мексикою і США.

У Падуї студенти ще з минулого вечора зайняли будівлю Департаменту політичної науки на знак протесту проти політики уряду.

Повідомляється, що протести в італійських містах проходять мирно. Очікується, що студентські акції в Італії продовжаться і в суботу.

Нагадаємо, в Неаполі протестуючі в четвер, 15 листопада, намагалися прорватися через поліцейський кордон, щоб дістатися до мерії, де міністр внутрішніх справ Маттео Сальвіні взяв участь у засіданні місцевого комітету з громадського порядку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: