В Італії заарештували мера, який допомагав нелегальним мігрантам

В Італії заарештували мера, який допомагав нелегальним мігрантам
Мер Доменіко Лукано опинився під домашнім арештом 

Мер невеликого міста Ріаче на півдні Італії організовував фіктивні шлюби між місцевими жителями та іммігрантами

В Італії взяли під домашній арешт мера міста Ріаче, що на півдні Італії. Він допомагав нелегальним мігрантам отримувати громадянство та дозволи на проживання в країні.

Як пише Reuters, Доменіко Лукано, мер невеликого міста Ріаче на півдні Італії, разом зі своїм партнером Тесфахуном Лемлемом організовував фіктивні шлюби між місцевими жителями та іммігрантами. У звинуваченні місцевого прокурора сказано, що окрім порушення міграційного законодавства, Лукано підозрюють у свавільному розпорядженні державними коштами. Прокурор вважає, що Лукано незаконним шляхом передав місцеву службу управління відходами двом знайомим, замість того, аби передати її через публічні тендери. 

2 жовтня Доменіко Лукано взяли під домашній арешт працівники фінансової поліції.

Заступник мера міста Джузеппе Гервазі повідомив Reuters, що, наразі, з 3 тисяч жителів Ріаче 2 тисячі — іммігранти. За його словами, ще частина біженців переїхали до інших європейських країн.

Провадження щодо мера Ріаче відбулося на тлі змін у законодавстві країни щодо надання протилку мігрантам після того, як посаду міністра внутрішніх справ обійняв налаштований проти нелегальної міграції політик Маттео Сальвіні.

Водночас, заступник міністра внутрішніх справ Італії Луїджі Ді Майо заявив, що не варто спекулювати щодо політичних причин арешту Лукано. За його словами, розслідування ведеться щодо непрозорості використання державних коштів, які виділяють на роботу з мігрантами.

Зазначимо, Доменіко Лукано посів 40-е місце в списку 50-ти найвизначніших світових лідерів 2016 року за версією журналу Fortune.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: