В Єгипті до страти засудили 28 осіб

Каїрський суд також засудив 15 обвинувачених у вбивстві генпрокурора до довічного тюремного ув’язнення

Суд в Каїрі в суботу, 22 липня, підтвердив вирок про смертну кару через повішення 28 ймовірним ісламістам, причетним до вбивства генерального прокурора країни Хішама Бараката. Вирок був винесений, після того як отримав формальне схвалення верховного муфтія Єгипту.

Про це повідомляє «Німецька хвиля».

Каїрський суд також засудив 15 обвинувачених у вбивстві генпрокурора до довічного тюремного ув’язнення, ще 15 отримали по 10 років в’язниці, а восьмеро – по 15 років.

Засуджені можуть оскаржити рішення суду. Всього під слідством перебували 67 осіб, більшість з яких належать до різних терористичних угруповань. Близько 15 з них знаходяться в бігах, повідомляє телеканал «Аль-Джазіра».

Замах на Хішама Бараката було скоєно в 2015 році. Поруч з автомобілем генпрокурора спрацював вибуховий пристрій. Він помер в лікарні від важких поранень. Баракат був відомий своїми обвинувальними виступами на судових процесах проти кількох тисяч єгипетських ісламістів. Після того як шість ймовірних учасників єгипетського крила терористичної угруповання «Ісламська держава» були страчені за вироком суду, бойовики закликали до нападів на представників єгипетського правосуддя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: