В Єревані оголошено про початок збройного повстання

В Єревані оголошено про початок збройного повстання

Віце-голова організації «Установчий парламент» Варужан Аветісян оголосив вимогу: Серж Саргсян повинен подати у відставку, передати владу уряду національної довіри

Сьогодні, 17 липня, на світанку віце-голова організації «Установчий парламент» Варужан Аветісян оголосив про «початок збройного повстання» у Вірменії. Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.
Їх основна вимога: «Серж Саргсян повинен подати у відставку, передати владу уряду національної довіри».
Раніше прес-конференції Аветісян говорив: «Народ має право на збройне повстання, може взяти зброю і знищити тих можновладців, які ставлять під загрозу право народу на життя і веде цей народ сплановано, чужими руками, до геноциду і позбавлення батьківщини».
Він стверджує також, що «військова частина спецназу в Еребуні фактично захоплена».
Аветісян додає: «Там є поліцейські війська, підрозділи збройних сил, а також, можливо, привели один танк». «Поліція розмістила снайперів на дахах сусідніх будинків», - сказав він.
«За нашими відомостями, один з молодих повсталих героїв, Татула Спартакович Тамразян, важко поранений», - повідомив Аветісян.
Віце-голова організації «Установчий парламент» також повідомляє: «Поліцейські намагаються атакувати наші позиції, пригнали БМП, але у нас хороші позиції, і у нас є високопоставлені поліцейські, генерал Єгіазарян і полковник Осипян».
За словами Аветісяна, «поліція піддала приводу присутніх в центрі міста громадян». «Проти нас привели молодих солдатів Військ поліції», - сказав він.
Аветісян заявив: «Чим довше затримують з тим, щоб привести до нас Жірайра Сефіляна, тим більше загострюється ситуація. Повторюємо, ми підкоряємося тільки Жірайру Сефіляну, переговори може вести тільки Жирайр Сефілян. І переговори будуть тільки з одного питання: як Серж Саргсян повинен передавати владу уряду народної довіри».

Джерело: Аравот

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: