В ЄС не бачать підстав запускати новий інвестиційний план для України

В ЄС не бачать підстав запускати новий інвестиційний план для України

Єврокомісар Йоганнес Хан вважає, що в Україні достатньо грошей

Віце-президент Європейської народної партії, єврокомісар Йоганнес Хан не бачить підстав запускати окремий інвестиційний план для України. Про це він заявив у четвер, 23 листопада, на брифінгу в Брюсселі, присвяченому саміту «Східного партнерства», що відбудеться наступного дня.

«У нас є багато інструментів, які вже працюють для України чи інших країн «Східного партнерства», - заявив Хан, коментуючи питання, чи планується створення у ЄС трастового фонду, що рекомендував Європарламент. 

Як повідомляє DW, Хан наголосив, що серед наявних інструментів є зовнішній інвестиційний план ЄС, створений, зокрема, для країн Африки. Цей план можна використовувати і для країн «Східного партнерства», переконаний Хан. «Ціль цього фонду - надати гарантії ризиків європейським компаніям, які хочуть вийти на нові ринки», - пояснив єврокомісар.

Також він прокоментував «Європейський план для України» (відомий також як «План Маршалла для України»), який ініціювали та презентували у Литві. За словами Хана, під час обговорення цього плану з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом він зрозумів, що йдеться про «перепакування» того, що вже є. «Звісно, грошей ніколи не достатньо, проте я думаю, що там (в Україні. - Ред.) достатньо грошей», - зазначив віце-президент Європейської народної партії. Він додав, що основне питання полягає у використанні грошей, адже існують проблеми зі здатністю освоєння коштів.

Як відомо, Україна очікує від саміту «Східного партнерства», який відбудеться 24 листопада в Брюсселі, розширення фінансово-інвестиційної допомоги.

Президент України Петро Порошенко відбув до Брюсселя, де візьме участь у саміті Східного партнерства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: