В ЄС узгодили розширення безмитних квот для України

В ЄС узгодили розширення безмитних квот для України
Експорт українських товарів до ЄС

Посли ЄС наполягають на швидкому запровадженні заходів

Комітет постійних представників Євросоюзу досяг домовленості щодо позиції Ради ЄС стосовно тимчасових торговельних преференцій для України. Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.

«Посли ЄС попросили головуючу країну провести переговори з Європарламентом з метою швидкого запровадження заходів», – ідеться у повідомленні.

«Пропозиція має на меті покращення доступу українських експортерів до ринку ЄС з огляду на складну економічну ситуацію та зусилля під час економічних реформ України», – додали у Раді ЄС.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Єврокомісія запропонувала підвищити квоти на низку товарних позицій з України. Йшлося про можливість збільшення квот на кукурудзу – на 650 тис. тонн, пшеницю – 100 тис. тонн, ячмінь – 350 тис. тонн, крупу і оброблене зерно – на 7,8 тис. тонн, овес – 4 тис. тонн, мед – 3 тис. тонн, виноградний сік – 500 тонн, перероблені томати – 5 тис. тонн.

1 червня цього року Європарламент проголосував за розширення безмитних квот для України з окремими винятками. Зокрема, євродепутати підтримали внесення поправок у пропозицію Єврокомісії щодо додаткових безмитних квот для України, виключивши томати, пшеницю і сечовину з переліку продукції, щодо якої ЄК пропонувала ввести додаткові квоти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: