В Європі заарештували понад півтонни золота «сім’ї» Януковича - ГПУ

В Європі заарештували понад півтонни золота «сім’ї» Януковича - ГПУ

Загальна сума збитків, завданих режимом Януковича Україні, становить близько 40 мільярдів доларів

Кілька тижнів тому однією з європейських країн було заарештовано велику партію золота, що належить Віктору Януковичу і «сім’ї». Про це повідомив в інтерв’ю виданню Insider заступник генерального прокурора з міжнародно-правового співробітництва Євген Єнін.

За його словами, загальна сума збитків, завданих режимом Януковича Україні, становить близько 40 мільярдів доларів. «Півтора мільярда - заарештованих в Україні, вже повернуті до державної скарбниці», - зазначив Єнін.

Він повідомив, що на сьогодні в різних юрисдикціях, переважно європейських, арештовано суму в еквіваленті близько 200 мільйонів доларів.

«Тим не менш, зарано казати, що нами втрачено всі можливості для знаходження інших активів, украдених режимом Януковича. Буквально кілька тижнів тому, в рамках співпраці з однією європейською країною нами отримано інформацію про арешт великої партії золота, йдеться про більш ніж півтонни», - заявив Єнін.

Нагадаємо, видання «Медуза» повідомило, що колишній президент України Віктор Янукович, можливо, проживає в підмосковній Баковці на місці колишньої дачі маршала Семена Будьонного. Ця ділянка належить Федеральному казенному установі «Заміський будинок прийомів «Русичі» МВС РФ.

У відповідь прес-служба Міністерства внутрішніх справ РФ заявила, що в будинку прийомів «Русичі» у Підмосков’ї ніхто не проживав і не проживає, будівля використовується для прийому і обслуговування делегацій.

Раніше у мережі з'явилося відео ймовірного особняка Януковича в Підмосков'ї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: