В Луганську бойовики затримали проукраїнського блогера

В Луганську бойовики затримали проукраїнського блогера

Блогеру приплели «міцні зв’язки» зі співробітниками українських спецслужб і батальйоном «Айдар», якого давно не існує

Бойовики оприлюднили відео із затриманням луганського блогера Едуарда Неделяєва.

Про це повідомляє Укрінформ.

Згідно з інформацією так званого «МГБ» терористичної організації «ЛНР», затриманий блогер під ніком «Edward Ned» у соцмережах «поширював матеріали, які кваліфіковані експертами як екстремістські». При цьому блогеру, справжнє ім’я якого Едуард Неделяєв, приплели «міцні зв’язки» зі співробітниками українських спецслужб і батальйоном «Айдар», якого давно не існує.

На відео затримання було продемонстровано сарай-майстерню, наповнену різними деталями для роботи з радіоелектронікою.

«Виявлено пристрої, матеріали й обладнання, які можливо застосувати при стеженні, дистанційного управління пристроями та передачі даних, наприклад, координат», – коментує голос за кадром.

Між тим, як повідомляють луганчани у соцмережах, блогера затримали лише за те, що він періодично писав на своїй сторінці у Фейсбуці про життя міста та не боявся висловлювати проукраїнську позицію.

На сторінці користувача Edward Ned справді є багато проукраїнських дописів, луганчанин висловлював свої погляди на ситуацію на окупованій Луганщині та в Росії.

Крім того, на сторінці зазначається, що Неделяєв є підприємцем, займається конструюванням радіоапаратури. Вказана також адреса його особистого сайту, де автор викладає власні електронні проекти, які можна використовувати безкоштовно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: