В місії ОБСЄ підозрюють, що бойовики на Донбасі щось приховують

В місії ОБСЄ підозрюють, що бойовики на Донбасі щось приховують

Хуг зазначив, що ситуація в зоні конфлікту знову починає виходити з-під контролю

Представники місії ОБСЄ на сході України стикнулися із спробами бойовиків приховати інформацію, і це відбувається на фоні загального загострення обстановки на лінії зіткнення.

Про це у п'ятницю повідомив перший заступник керівника СММ ОБСЄ Александр Хуг.

«Ми помітили, що є взаємозв'язок між обмеженнями, які накладаються на СММ, та порушеннями Мінських угод. Вчора так звана «ДНР» припинила роботу двох камер СММ у цій зоні саме тоді, коли відбувалися акти насильства. Ми чітко бачимо, що деякі люди хочуть приховати якісь речі від загалу. Ми бачили щось подібне у середу в Горлівці, що контролюється так званою «ДНР». Наш дрон показав 20 броньованих машин піхоти, паливозаправники і вантажівки на залізниці у цьому місті. Одразу після цього система GPS нашого дрона була заблокована, і наземний екіпаж здійснив його посадку» - сказав Хуг.

Водночас він зауважив, що інший дрон спостережної місії був підстрелений у районі Богоявленки, що контролюється урядом.

«Попередній аналіз записів дрона показав, що на цій території були вантажівки з коробками боєприпасів, а також об'єкт, який, здається, був схожий на причіпну артилерійську установку. Це було у 25-кілометровій зоні, звідки озброєння мало б бути відведене», - зазначив спостерігач.

Він констатував, що ситуація в зоні конфлікту знову починає виходити з-під контролю. За словами Хуга, сторони знову потрапили у коло насильства і не можуть скористатися домовленостями, які були досягнути під час зустрічі «нормандської четвірки» в Берлині.

«У нас були певні позитивні повідомлення з Берліна та Мінська. Я сподівався, що буде вжито конкретних заходів на місцях, щоб перемир'я було більш сталим. Сьогодні я маю менше сподівань. Вчора ми зафіксували триразове збільшення кількості порушень режиму припинення вогню. Авдіївка, що контролюється урядом, а також територія навколо донецького аеропорту - в цій зоні рівень насильства був високим. Попередні звіти свідчать, що троє українських солдатів були поранені, один з них - тяжко», - зазначив спостерігач.

Він також уточнив інформацію про штатну чисельність персоналу СММ. За його словами, на сьогодні в місії працює 701 спостерігач, з них 589 - на сході.

Джерело: Укрінформ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: