В Москві проходить зустріч прокурорів Росії і Нідерландів щодо розслідування МН17

В Москві проходить зустріч прокурорів Росії і Нідерландів щодо розслідування МН17

Російська сторона запевняє, що готова сприяти ефективному розслідуванню трагедії

Генпрокуратура Росії прийняла колег з Нідерландів, які прибули до Москви, для переговорів про розслідування катастрофи малайзійського Boeing в Україні. Про це повідомив офіційний представник відомства Олександр Курінний, передає РІА «Новини».

«Генеральна прокуратура Росії прийняла представників Національної прокуратури Нідерландів, які прибули до Москви, для переговорів про співробітництво в рамках кримінального розслідування обставин катастрофи малайзійського Boeing 17 липня 2014 року», — сказав він.

Курінний наголосив, що під час переговорів Росія ныби підтвердила безумовну готовність до максимально ефективної, оперативної співпраці з Нідерландами з метою з’ясування обставин цієї трагедії.

Раніше повідомлялося, що комісія з розслідування аварії Boeing в Україні прибула в Москву для обговорення ходу розслідування.

Федеральна служба захисту конституції Німеччини (BfV) в червні заявила, що російські спецслужби атакували комп’ютери Ради безпеки Нідерландів восени 2015 року, перед публікацією доповіді про катастрофу Boeing MH17.

Нагадаємо, літак Boeing 777 «Малайзійські авіалінії», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії 17 липня 2014 р. в Донецькій області. Лайнер впав в околицях с. Грабове. Всі 298 пасажирів і членів екіпажу, що знаходилися на його борту, загинули. Голландські експерти зробили висновок, що уламок, який застряг у фюзеляжі збитого Boeing, є частиною ракети ЗРК «Бук». При цьому Міноборони РФ назвало «брехнею» повідомлення про те, що Boeing був збитий російським «Буком».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: