У МВФ відмовляються назвати суму траншу для України

У МВФ відмовляються назвати суму траншу для України

Глава Департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Джеррі Райс каже, що транш буде один, але назвати його обсяг він не може

Рада директорів Міжнародного валютного фонду не розглядає можливості об'єднання кількох кредитних траншів для України в рамках другого перегляду програми реформ, схваленої в березні минулого року. Про це під час традиційного брифінгу у Вашингтоні повідомив глава Департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Джеррі Райс, передає УНІАН.
«Транш буде один, об'єднань (траншів. – Ред.) не буде», – сказав він.
При цьому Райс відмовився назвати обсяг траншу і перспективу отримання інших кредитних траншів цього року. «У мене немає інформації про це», – сказав представник МВФ.
Нагадаємо, в березні 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на 4 роки. Перший транш за програмою в обсягу 5 млрд дол. Україна одержала 13 березня, другий, на 1,7 млрд дол. – 4 серпня 2015 року. Третій транш в обсягу від 1 до 1,7 млрд дол.
Україна розраховує одержати одразу після засідання Ради директорів МВФ щодо українського питання. Як очікується, засідання Ради директорів відбудеться до кінця липня, але Райс не виключає, що воно відбудеться після майбутньої перерви в роботі ради директорів МВФ.

У вівторок, 12 липня, міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що Україна не порушує графіку переговорів з ключовим кредитором країни і очікує проведення засідання Ради директорів МВФ, як і планувалося раніше, в липні. При цьому він уточнив, що частину завдань Україна все ж не виконала. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: