В Німеччині відбувається черговий раунд переговорів щодо формування коаліції

В Німеччині відбувається черговий раунд переговорів щодо формування коаліції
Фото dpa

Вільна демократична партія і Союз 90/Зелені обмінюються звинуваченнями щодо того, хто винний в відсутності прогресу зі створеняю коаліційного уряду

Сьогодні у Німеччині стартував новий раунд переговорів між політичними партіями, які намагаються сформувати коаліційний уряд. Про це повідомляє Reuters.

Учасники переговорів сподіваються, що концентрація на деталях допоможе активізувати процес. Однак ХДС/ХСС, Вільну демократичну партію (ВДП) і Союз 90/Зелені роз’єднують не лише позиції по питанням зміни клімату, імміграції і енергетичної політики, але і протиріччя щодо того, хто винний в відсутності значного прогресу в коаліційних переговорах. 

Так Союз 90/Зелені вважає, що відмова ВДП рахуватися із проблематикою зміни клімату грає на руку всім політичним силам, які заперечують існування самої проблеми. Про це заявив очільник даної політичної сили Сімоне Петер. На його думку ВДП має припинити подібну практику. Окрім того Союз 90/Зелені звинувачую ВДП в затягуванні переговорів через їх непідготовленість внаслідок того, що партія не була присутня в Бундестазі в 2013-2017 роках і в неї немає відповідних навичок, щоб робити компроміси.

Зі свого боку лідер ВДП Крістіан Лінднер заявив про те, що лише зараз почався процес справжнього пошуку спільної позиції по багатьом питанням. За його словами протягом двох минулих тижнів ніхто не ставив собі за мету шукати компроміс і вибудовувати мости. А на нинішньому етапі всі політичні сили, як заявив Крістіан Лінднер, мають перейти від означення своєї позиції до спроб досягнути відповідних цілей. По питанню ж клімату ВДП виступає проти ідеї перетворення ФРН на флагмана по питанням протидії змінам клімату, що вимагатиме здійснення затратних кроків. Замість цього Крістіан Лінднер вважає, що Німеччина має допомагати іншим країнам у питанні зменшення видиків парникових газів в атмосферу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: