В Одесі підліток заліз до трансформаторної підстанції і загинув

В Одесі підліток заліз до трансформаторної підстанції і загинув

Трансформаторна підстанція була розташована на території дитячого будинку «Жемчужинка»

В Одесі загинув підліток 2001 року народження. Як повідомив радник начальника ГУ НП в Одеській області Руслан Форостяк, загиблий - вихованець дитячого будинку.

За його словами, інформація про інцидент потрапила до чергової частини близько 18:30 28 жовтня. Повідомлялося, що в трансформаторній підстанції, розташованій на території дитячого будинку «Жемчужинка» в Київському районі міста, знаходиться тіло підлітка без ознак життя чи в непритомному стані.

Щоб дістатись до нього рятівникам, довелось відключати підстанцію від напруги та електромережі, нажаль як виявилося, хлопчина загинув від ураження електричним струмом високої напруги.

За фактом загибелі підлітка відкрито кримінальне провадження, ведеться досудове розслідування всіх обставин нещастя, слідство веде Київський ВП ГУНП та з'ясовується яким чином він туди потрапив.

«Питання до адміністрації обленерго, якому належить підстанція, з напругою в 6 тисяч вольт. Я б рекомендував всім відповідальним будь-яких дитячих закладів звернути увагу на заходи безпеки, пов'язані з доступом до технологічних приміщень та до об'єктів що обслуговують електромережі. Нажаль це вже не перший випадок ураження струмом підлітків. Але в першу чергу це стосується організацій, що обслуговують інфраструктуру чи об'єкти електропостачання - зверніть увагу на проблематику», - написав Форостяк у Facebook.

Пізніше радник начальник обласної поліції повідомив, що підліток потрапив до підстанції без перешкод, бо вона була відчинена.

«[Підліток] ніби намагався врятувати кошеня, що туди залізло та жалібно нявчало», - додав він.
Форостяк відзначив, що підстанція належить структурному підрозділу приватного ПАТ Обленерго і яке формально відповідальне за експлуатацію цього об’єкту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: