В Одесі сталися сутички між муніципальною охороною та журналістами, є постраждалі

В Одесі сталися сутички між муніципальною охороною та журналістами, є постраждалі
Напад на журналіста
Скріншот з відео

За інформацією ЗМІ, нападу передував конфлікт на вулиці Некрасова між муніципальною охороною та співробітниками адвокатської компанії

У центрі Одеси 13 липня сталися сутички між журналістами та представниками муніципальної охорони.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Національної поліції в Одеській області.

Інцидент стався на одній з парковок по вулиці Некрасова. У поліції заявили, що під час сутичок розпилили газ.

На опублікованих в мережі відео видно, як саме охоронці розпилили газ журналісту в очі.

Як заявив головний редактор газети «Нерозкриті злочини» Костянтин Слободянюк, унаслідок сутичок постраждав він та ще двоє журналістів з газети «Общественный прибой».

За інформацією ЗМІ, нападу передував конфлікт на вулиці Некрасова між муніципальною охороною та співробітниками адвокатської компанії «Редут».

Зазначається, що охорона мала на наступний день на цьому місці демонтувати паркувальні огорожі, які, на їхню думку, були там незаконно встановлені.

«Все сталося буквально за 10 хвилин. До парковки на Некрасова під'їхало три машини муніципальної охорони, в яких знаходилося приблизно 15 осіб. Не надаючи документів, представники КП «Муніципальна охорона» приступили до демонтажу паркувальних стовпів. У цей час на території парковки знаходилося двоє моїх колег з газети «Общественный прибой». Вони брали інтерв'ю у співробітників адвокатської компанії «Редут». Буквально протягом кількох хвилин представники муніципальної охорони почали застосовувати спецзасоби у вигляді сльозогінного газу. Після цього вони почали бити ногами співробітників адвокатської компанії «Редут» прямо у мене на очах», - заявив Слободянюк.

За його словами, внаслідок сутичок постраждали журналісти Віталій Ткаченко та Мирослав Бекчив з газети «Общественный прибой».

«Один з них виявився в лікарні із закритою черепно-мозковою травмою, опіками обличчя та слідами удушення», - заявили в газеті «Нерозкриті злочини».

Станом на 13 липня правоохоронці вирішували питання про порушення справи за двома статтями Кримінального кодексу: частина 4 статті 296 (Хуліганство) та частина 2 статті 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста).

Нагадаємо, прокуратура направила до суду справу про побиття журналіста під Києвом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: