В Одесі стартував міжнародний кінофестиваль

В Одесі стартував міжнародний кінофестиваль
Одеський кінофестиваль-2017
Фото: Думская

Кінофестиваль проходитиме в Одесі з 14 по 22 липня

В Одесі стартував міжнародний кінофестиваль. Відкриття почалося з традиційної «червоної доріжки» в Одеському національному театрі опери та балету, по якій пройшлися режисери представлених на конкурс фільмів, актори, політики, музиканти, письменники, та інші.

Про це йдеться в Twitter фестивалю.

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», у п’ятницю відкривав фестиваль фільм французького письменника і режисера Карін Тардьє «Щоб бути впевненим», прем'єра якого відбулася цього року на 70-му Каннському кінофестивалі. А в суботу в рамках ОМКФ-2017 на Потьомкінських сходах відбудеться відкритий показ німого кіно. Картина «Дамське щастя» 1930 року буде супроводжуватись живою музикою, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, комісія відібрала 12 фільмів з Китаю, України, Сербії, Австрії, Литви, Ізраїлю, Естонії, Франції, Бразилії, Грузії, Бельгії, Іспанії, які змагатимуться за Гран-Прі Одеського міжнародного кінофестивалю «Золотого Дюка» та інші нагороди Міжнародного конкурсу.

В Національній конкурсній програмі ОМКФ в цьому році заявлено шість повнометражних і 17 короткометражних фільмів, а дві українські стрічки будуть брати участь одночасно в Міжнародному та Національному конкурсах. Також на Одеському кінофестивалі відбудеться світова прем'єра фільму «Рівень чорного» українського режисера Валентина Васяновича.

Видання Думская зазначає, що серед зарубіжних гостей фестивалю присутня актриса з серіалу «Гра престолів» Сібіль Кекіллі, польський режисер Агнешки Холланд, актор з «Хоббіта» Ейдан Тернер.

Кінофорум проходитиме з 14 по 22 липня 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: