В Одесі затримали жінку, яка підвішувала на дереві собаку

В Одесі затримали жінку, яка підвішувала на дереві собаку
Жінку підозрюють у жорстокому поводженні з твариною

Розібратися у цій справі допоможуть зоозахисники, експерти і ветеринари

В Одесі поліцейські затримали жінку, яка оприлюднила в мережі відео, як вона підвішує на дереві собаку.

Про це повідомив в Facebook радник глави ГУ Нацполіції України в Одеській області Руслан Форостяк.

«Зараз з'ясовуються всі обставини. За адресою, де утримується тварина, знаходиться слідчо-оперативна група Київського відділу поліції ГУ Нацполіції в Одеській області та зоозахисники. За попередніми даними вбачаються ознаки правопорушення, передбаченого ст. 299 КК – жорстоке поводження з тваринами», – заявив він.

Форостяк зазначив, що якщо факти підтвердяться, то тварина вилучать, а жінку притягнуть до кримінальної відповідальності. Поліцейські з'ясовують, хто знімав відео.

При цьому він додав, що одного відео для залучення жінки до відповідальності недостатньо, оскільки вона може заявити, що це була інсценізація чи вона насправді допомагала собаці або таким чином про неї піклувалася, наприклад, підвішуючи тварину, щоб її помити.

Радник глави ГУ Нацполіції зазначив, що в розібратися в цій справі допоможуть зоозахисники, експерти і ветеринари. Він також повідомив, що за попередніми даними прокуратура підтримує підозру у правопорушенні передбаченому ст. 299 ККУ, за якою їй загрожує кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, в Одесі поліція відкрила кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з конем, якого примушували возити туристів у спеку.

Як повідомили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, 5 липня до поліції надійшло повідомлення про те, що в центрі міста, на вулиці Пушкінській, кінь, який тягнув карету з людьми, впав і лежить на проїжджій частині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: