В офісі омбудсмена прокоментували масове затримання у нічному клубі Києва

В офісі омбудсмена прокоментували масове затримання у нічному клубі Києва

Облава у київському нічному клубі

10 хлопців написали заяви на ім’я уповноваженого з прав людини про порушення їх прав під час затримання у нічному клубі

Якщо призовна комісія ухвалила рішення про розшук призовників, їх мали право затримати, не випускати з приміщення і потім відправити у військову частину.

Про це «Громадському» розповів Святослав Стеценко, представник уповноваженого з прав людини з питань захисту прав військовослужбовців.

Після рейду правоохоронців у нічному клубі Києва, 32 відвідувачів доставили до військкомату на Зрошувальній 17а у Дарницькому районі, оскільки, за повідомленням поліції, вони ухилялися від призову на строкову службу.  

Як повідомили затримані, більшість із них повісток не отримувала. Однак, як зазначає, уповноважений з прав людини, вони самі були зобов’язані з’явитися у військкомат.

«Кожен призовник зобовязаний прибути до військкомату, відповідно до закону про військовий обовязок і військову службу. Навіть ті, хто не отримав повістку, повинні протягом 10 діб після оголошення призову прибути до військкомату для визначення придатності для військової служби або права на відстрочку», – розповів Стеценко.

Він додав, що в разі, коли призовник не прибув до збірного пункту після отримання повістки, то його оголошують у розшук і примусово доставляють до військкомату.

«Однак поліція зобов’язана діяти відповідно до своїх повноважень. Ніхто не має права застосовувати насильство і принижувати честь та гідність громадян», – уточнив представник уповноваженого.

За його словами, 10 хлопців написали заяви на ім’я уповноваженого з прав людини про порушення їх прав під час затримання у нічному клубі. Скарг на дії адміністрації збірного пункту Стеценко не отримував.

Осінній призов розпочався 2 жовтня і завершиться 30 листопада. На нього зобов’язані з’явитися юнаки віком від 20 до 27 років.

Нагадаємо, під час обшуку у київському нічному клубі поліція затримала 17 осіб з наркотиками, до військкомату доставили 32 людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: