Облава у київському клубі: поліція доставила до військкомату 32 людей

Облава у київському клубі: поліція доставила до військкомату 32 людей
Поліція затримала 17 осіб з наркотиками

Поліція заявила про затримання людей із наркотиками

Під час обшуку у київському нічному клубі поліція затримала 17 осіб з наркотиками. Про це сказано у повідомленні відділу комунікації поліції Києва.

За його даними, санкціонований обшук у закладі провели працівники Шевченківського УП ГУНП у м. Києві та Київської місцевої прокуратури №10 із залученням співробітників полку поліції особливого призначення ГУНП у м. Києві та районного Шевченківського у м. Києві військового комісаріату. Обшук було проведено в рамках досудового розслідування, яке було розпочато після скарг жителів навколишніх будинків.

За даними поліції, люди скаржилися, що відвідувачами клубу є переважно неповнолітні і студенти у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння, а також в закладі можуть продавати наркотики.

Під час перевірки таких звернень правоохоронці задокументували п’ять фактів зберігання наркотичних засобів у відвідувачів закладу. Зі слів затриманих, виявлені та вилучені наркотики вони купували у незнайомців на території клубу.

За результатами перевірки зібрані відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Шевченківського УП ГУНП у м. Києві було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Поліція уточнює, що на момент обшуку в клубі знаходилося 200 осіб віком від 15 до 25 років, переважно мешканців м. Києва. За результатами обшуку було затримано 17 осіб, у яких вилучили наркотичні засоби. Затримані після освідування доставлені до Шевченківського УП ГУНП у м. Києві для проведення процесуальних дій. Окрім цього, у 20-річної бармена закладу було виявлено та вилучено розфасовані прозорі пазові пакети з речовиною, схожою на наркотичну. У іншого затриманого 30-річного чоловіка поліція вилучила речовини, ззовні схожі на наркотики, галюциногенні гриби, електронні ваги, 40 тисяч гривень, 8 банківських карток та автомобіль BMW.

Разом з тим, серед відвідувачів правоохоронці встановили 11 малолітніх осіб, яких передали батькам. На батьків або осіб, які їх заміняють, правоохоронці склали адміністративні протоколи за злісне невиконання батьківських обов'язків за ст. 184 КУпАП. Окрім того, працівники військового комісаріату виявили 32 особи, які ухиляються від призову на строкову службу. Їх доставили до пункту збору призовників м. Києва, повідомила поліція.

У ході обшуку також додатково зафіксовано, що нічний розважальний заклад функціонує без будь-яких дозвільних документів та перебуває в аварійному стані. У приміщенні порушені норми протипожежної безпеки, відсутні засоби для гасіння пожеж та не працюють санвузли. За цими фактами проводиться додаткова перевірка, додали у поліції.

Нічний заклад розпочав свою роботу в липні цього року.

У свою чергу, адвокат Масі Найєм уточнив, що події мали місце у клубі Jugendhub. За його інформацією, отриманою від від власників закладу і очевидців, обшук почався о 2 ночі.

«О 2:00 ночі з двох сторін (з фасадного входу і зі сторони внутрішнього двору, який обгороджений забором) увірвалися люди в формі і бійці в масках зі зброєю. Документи не були пред'явлені. Нікому. Без розбору поклали всіх людей на підлогу. Налаштовані були дуже рішуче, жорстко. Після того, як всіх поклали, почався обшук. Якщо хтось рухався, якщо їм не подобався твій погляд чи щось подібне - поліція відразу вдавалася до сили (відвідувачів били берцями в живіт, по спині, погрожували зброєю, деяким дісталося прикладами автоматів по обличчю). Після перших 5 хвилин затишшя бійці, які були в масках, ходили по клубу з напоями, які знаходили в клубі», - описав Найєм ситуацію у клубі.

За словами адвоката, багато затриманих ще знаходяться у військкоматі.

«Зараз багато хто ще у військкоматі. Їх там тримають вже з 3-ночі. Студентів наче відпустили, а у решти вимагають пройти медогляд і забрати повістку на руки. На виході щільно стоять солдати, щоб піти, необхідно їх розштовхати, вони погрожують, що будуть розцінювати це як напад», - заявив Найєм.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: