В окупований Крим приїхали іноземні спортсмени для змагань зі стрибків зі скелі

В окупований Крим приїхали іноземні спортсмени для змагань зі стрибків зі скелі

Деякі потенційні учасники змагань відмовилися їхати до окупованого Криму

До анексованого Росією Криму для участі у змаганнях із кліфф-дайвінгу (стрибки зі скелі) приїхали спортсмени з Великої Британії, Болгарії та США. Всього змагання зібрали приблизно десять учасників. Екстремали пірнали у води Чорного моря зі скелі Діва в селища Сімеїз.

Кращим кліфф-дайвером на цей раз став британець Гері Хант, на нагородження учасників є й український прапор.

Деякі потенційні учасники відмовилися їхати до Криму.

«Два спортсмени не змогли приїхати. Вони відмовилися з огляду на те, що на них вплинули їхні спонсори й загрози з боку України. Всім розіслали листи, і нам, як організаторам. Але ми йшли до цього шість років. У нас ідея зародилася 2011 року, коли приймали Red Bull Cliff Diving», – сказав організатор заходу, росіянин Андрій Канунов.

Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко попередила спортсменів про юридичні наслідки приїзду на півострів в обхід порядку, встановленого офіційним Києвом.

Підконтрольна Кремлю влада регулярно запрошує представників іноземних держав відвідати Крим. Таким чином прагне легалізувати «російський» статус півострова.

Українське зовнішньополітичне відомство застерігає іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок до Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: