В окупований Крим у вересні незаконно заходили 30 іноземних кораблів

В окупований Крим у вересні незаконно заходили 30 іноземних кораблів

Порт тимчасово окупованого Севастополя

За місяць суднами-порушниками здійснено 79 заходів до портів Керчі, Севастополя та Феодосії

Протягом вересня до портів окупованого Криму зайшло 30 вантажних суден-порушників.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Згідно з інформацією, загалом вищезазначенними суднами здійснено 79 заходів до портів Керчі, Севастополя та Феодосії. З них 23 судна під прапором Російської Федерації та сім – під прапорами інших держав, зокрема, Палау, Сьєрра-Леоне, Того, Танзанія.

Також зафіксовано п’ять суден під прапорами Мальти, Панами, Танзанії, Того та Росії, які перебували в акваторії портів Севастополя, Феодосії та Ялти без заходу до терміналів порту.

У Міністерстві нагадали, що морські порти, розташовані на території Автономної Республіки Крим – Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта – закриті на підставі розпорядження Кабміну від 30 квітня 2014 року та згідно з наказом Міністерства інфраструктури від 16 квітня 2014 року.

Заходження суден під іноземними прапорами до закритих морських портів та терміналів, розташованих на території АР Крим та Севастополя розглядатиметься як порушення норм міжнародного права як дії, що підривають суверенітет України, а також як порушення законодавства України, що тягне за собою відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден, у тому числі кримінальну.

Як відомо, протягом серпня було зафіксовано 34 вантажні судна, які незаконно заходили в порти окупованого Криму.

У понеділок також стало відомо, що в Італії сайт про погоду намалював карту України без Криму

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: