В Опоблоці вимагають від влади розблокувати телеканал «Інтер»

В Опоблоці вимагають від влади розблокувати телеканал «Інтер»

Опозиційний блок захищає телеканал «Інтер» від учасників акції протесту та закликає владу розблокувати роботу ЗМІ

Блокування роботи «Інтера», що відбувається сьогодні біля офісу телеканалу, - це порушення Конституції і статті 55 Кримінально-процесуального кодексу. Про це йдеться у заяві Опозиційного блоку на сайті політсили.

«Радикали, які не пускають журналістів на робочі місця, порушують їх конституційне право на працю і конституційне право всіх громадян України на свободу слова. Пікет може стояти скільки завгодно, але блокувати будівлю і доступ до робочих місць - це порушення закону», - йдеться у заяві.

Опоблок вимагає від влади розблокувати роботу телеканалу, а також притягнути до кримінальної відповідальності учасників блокування «Інтера» і організаторів акції.

«Ми також вимагаємо політичної відповідальності міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, підлеглі якого потурають злочинам, що здійснюються проти журналістів2, - наголошують опозиціонери.

Також в Опоблоці заявили, що проти телеканалу був здійснений теракт, а глава МВС, який «вимагає знищення телеканалу, - це все спроба «знищення свободи слова в країні».

«Опозиційний блок вимагає негайного притягнення до кримінальної відповідальності учасників блокування «Інтера» і забезпечення журналістам доступу на робочі місця. Ми також вимагаємо політичної відповідальності глави МВС Авакова, причетного до протизаконної кампанії проти свободи слова», - заявили в партії. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: