В РФ при створенні аналогу американського телескопу Hubble розікрали виділені кошти

В РФ при створенні аналогу американського телескопу Hubble розікрали виділені кошти

На сьогодні запуск конкурента Hubble із космодрому «Восточный» запланований на 2024 рік

Всього було незаконно привласнено не менше 28,5 млн рублів

МВС РФ в рамках розслідування щодо створення телескопу Т-170М виявило розкрадання державних коштів. Т-170М повинен був мати головне дзеркало діаметром в 1,7 метра і таким чином конкурувати із американським аналогом Hubble.

Про це повідомляє російське видання «Коммерсантъ».

Розслідування почалося 24 грудня 2018 року по ст. 159 п. 4 Кримінального кодексу РФ – шахрайство в особливо великих розмірах. Роботи над проектом «Ультрафиолет» ведуться по контракту від 25 грудня 2012 року.

Вартість робіт над Т-170М складає до 2 млрд рублів. В рамках робіт НПО імені Лавочкіна підписало контракт із структурою ООО НПП Инкос на створення обладнання для головного і другорядного дзеркал. Але насправді, як вважає слідство, всі роботи були виконані на НПО імені Лавочкіна, яке таким чином привласнило 28,5 млн рублів за фіктивним контрактом із ООО НПП Инкос.

Сам проект «Ультрафиолет» був задуманий на початку 1990-х, а виведення на орбіту об’єкту Т-170М спочатку мало відбутися в 1997 році. На сьогодні запуск конкурента Hubble із космодрому «Восточный» запланований на 2024 рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: