В РФ розкритикували плани Британії щодо створення нових військових баз

В РФ розкритикували плани Британії щодо створення нових військових баз
Британські військові можуть розмістити свої бази на Карибах 

Москва погрожує кроками у відповідь, якщо дії Лондона загрожуватимуть її інтересам

Речниця МЗС РФ Марія Захарова в рамках свого брифінгу в п’ятницю піддала критиці рішення офіційного Лондона щодо створення двох додаткових баз в Карибському басейні і Південно-східній Азії. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

За її словами Москва готова прийняти кроки у відповідь, якщо таким чином буде створена загроза інтересам РФ чи її союзників. Марія Захарова назвала відповідні кроки офіційного Лондона «контпродуктивними», які, мовляв, «лише посилюватимуть загальну дестабілізацію в світі». Зазначимо, на сьогодні РФ має низку військових об’єктів на території колишнього СРСР та в Сирії, а також користується правами доступу до бази у В’єтнамі.

Відповідні заяви щодо можливості нових військових баз міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсом зробив наприкінці грудня 2018 року в коментарях для видання Sunday Telegraph. Очільник британського оборонного відомства не уточнив де саме будуть знаходити нові військові об’єкти. Проте аналітики вважають, що нова база може бути розміщенна або в Сінгапурі, або в Брунеї, щоі знаходяться в Південно-східній Азії. В той же час претендентами на розміщення британської бази в Карибському басейні є або Гайана, або Монсеррат. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: