У Росії нинішній гімн можуть замінити на «Боже, царя храни»

У Росії нинішній гімн можуть замінити на «Боже, царя храни»

«Боже, царя храни» був державним гімном Російської імперії з 1833 по 1917 роки

Група російських депутатів від ЛДПР внесла на розгляд Держдуми законопроект про заміну гімну Росії на «Боже, царя храни». Документ опубліковано в базі даних Держдуми.

Про це повідомляє meduza.io.

«Незважаючи на те, що сучасний гімн глибоко поважається багатьма росіянами, саме імперський гімн являє собою гордість за славні перемоги і символізує велику країну з великою історією», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

«Боже, царя храни» був державним гімном Російської імперії з 1833 по 1917 роки. Музику до гімну написав Олексій Львов, слова – Василь Жуковський.

«Боже, царя храни» після Лютневої революції 1917 року було замінено на «Робочу Марсельєзу» («Зречемося старого світу»). Потім до 1944 року замість державного гімну використовувався «Інтернаціонал».

З 1944 року гімном був «Союз нерушимий вільних республік», музика Бориса Александрова, слова Сергія Михалкова і Габріеля Ель-Регистана.

Після розпаду СРСР і до 2000 року російським гімном стала «Патріотична пісня» Михайла Глінки. У 2000-му було повернено гімн із музикою Александрова, до якої Сергій Михалков написав нові слова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: