В Україні до опалення підключені 70% об'єктів соціальної сфери та житла, - віце-прем'єр Зубко

В Україні до опалення підключені 70% об'єктів соціальної сфери та житла, - віце-прем'єр Зубко
vse.rv.ua

Найкраща ситуація з підключенням до тепла спостерігається на Заході України

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко стверджує, що в Україні за станом на 15 жовтня до опалення підключено вже 70% об'єктів соціальної сфери та житлових будинків. Про це повідомляє «Телеграф» з посиланням на повідомлення Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

За словами Зубка, вперше в історії незалежної України опалювальний сезон почався з урахуванням температурного режиму, а не за календарним принципом. За даними віце-прем'єра, опалювальний сезон успішно почали у Волинській, Хмельницькій, Житомирській, Черкаській, Рівненській, Івано-Франківській, Сумській, Тернопільській областях, де за станом на 15 жовтня підключення до тепла об'єктів соціальної сфери та житлових будинків становить від 90 до 100 відсотків. В цілому по країні цей показник досягає 70% при стовідсотковій технічній готовності систем до опалювального сезону.

«Розпочато опалювальний сезон і в Луганській області, але в Лисичанську та Рубіжному він повинен бути прискорений. Зараз маємо температурний режим, який зобов'язує подати тепло в будинки і соціальні об'єкти», - зазначив Зубко, додавши, що технологічно процес підключення до тепла від прийняття рішення триває 3-4 дні.

У той же час він підкреслив, що існують проблеми в окремих населених пунктах, зокрема тих, де теплопостачальні підприємства перебувають в оренді. «Так, наприклад, в Ніжині Чернігівської області лікарні, школи, житлові і адміністративні будівлі досі не підключені до опалення. Причина - службова недбалість керівництва місцевого підприємства ТОВ «Нежінтеплокоммуненерго» і відсутність належного контролю з боку місцевої влади. Така недбалість повинна спричинити за собою відповідальність не тільки адміністративну, але і кримінальну», - зазначив Зубко.

Як повідомлялося раніше, у Києві до опалення підключили понад 18% будинків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: