В Україні дві ночі поспіль можна буде побачити метеоритний дощ

В Україні дві ночі поспіль можна буде побачити метеоритний дощ
Метеоритний дощ

Зараз Земля проходить крізь хвіст уламків, залишених кометою Джакобіні-Циннера

Дві ночі поспіль, 7 і 8 жовтня,  в небі буде видно метеоритний дощ. Як повідомляє Sciencealert, це явище пояснюється тим, що прямо зараз Земля проходить крізь хвіст уламків, залишених кометою Джакобіні-Циннера (21P).

Найкраще метеоритний дощ буде видно в північній півкулі, тобто і в Україні. Причому це одне з небагатьох подібних явищ, які не потрібно чекати до світанку, оскільки його найкраще буде видно після заходу сонця і до опівночі.

Жовтневий зорепад - це так званий метеорний потік Драконіди. Кожного року, з 6 по 10 жовтня, Земля проходить через скупчення пилу та сміття, залишені кометою Джакобіні-Циннера. Зазвичай метеорів буває не більше кількох десятків на годину, але бувають і винятки.

Найбільшу кількість метеорів Драконіди, до 10 тисяч на годину і більше, астрономи спостерігали у 1933 і 1946 роках. Менш вражаючі зорепади, коли на Землю падали сотні метеоритів, спостерігалися в 1952, 1985 і 1998 роках.

Піки активності метеорного потоку пов'язані з наближенням материнської комети до перигелію - найближчої до Сонця точки. Світило «розтоплює» комету, вивільняючи газ і пил.

Нагадаємо, у серпні українці також мали змогу побачити вражаючий метеоритний дощ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: