В України хороші стосунки з адміністрацією Трампа - посол Чалий

В України хороші стосунки з адміністрацією Трампа - посол Чалий
Посол України в Сполучених Штатах Америки Валерій Чалий

За словами посла України, саме завдяки його заявам під час виборів зараз президент США має абсолютно точну інформацію про ситуацію в Криму

В України хороші стосунки з адміністрацією президента США Дональда Трампа. Про це в ефірі радіо «Ера FM» заявив посол України в Сполучених Штатах Валерій Чалий.

«Я хотів би, щоби розуміли в Україні, що у нас сьогодні величезні можливості для розвитку співпраці з Америкою. У нас є двопартійна підтримка, у нас є хороші стосунки з діючою адміністрацією і ми досягнемо успіхів», - наголосив посол.  

На питання про те, чому Чалий в інтерв’ю виданню The Hill критикував кандидата у президенти від Республіканської партії, посол відповів, що говорив не конкретно про Трампа, а про його заяви щодо України.

«По-перше, тут мова не йде про конкретну особу, тут мова йде про важливі для України заяви. Там було припущення, яке стосувалося, по-перше, нечіткої позиції стосовно агресії Росії, по-друге, що, можливо, Крим не буде належати Україні в майбутньому. Я мушу відповідно реагувати. Це завдання посольства, щоб давати відповідні коментарі, і їх мета - дати достовірну інформацію, позицію України», - запевнив посол. 

За його словами, саме завдяки його коментарям зараз президент США має абсолютно точну інформацію про ситуацію в Криму.

Стосовно інформації про втручання України в президентські вибори в США Валерій Чалий запевнив, що українське посольство не стояло на боці того чи іншого кандидата і «будь-яких втручань з боку посольства не могло бути за визначенням».

Нагадаємо, 25 липня президент США Дональд Трамп заявив про саботаж Україною його передвиборної кампанії.

На думку Трампа, саботування передвиборної кампанії було спрямовано на просування кандидатури Гілларі Клінтон на президентських виборах. Він також зажадав від генерального прокурора США розслідувань. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: