В Україні набув чинності закон про посилення покарання за знущання з тварин

В Україні набув чинності закон про посилення покарання за знущання з тварин

Знущання з тварин, вчинене з особливою жорстокістю, каратимуть позбавленням волі на строк від 5 до 8 років

В Україні набув чинності закон «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо впровадження гуманного ставлення до тварин».

З урахуванням положень нового закону буде внесено зміни до Кримінального кодексу України. Згідно з документом, знущання з тварин, скоєні із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, караються арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років.

Такі ж дії, вчинені у присутності малолітньої дитини, караються обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Знущання з тварин, вчинене з особливою жорстокістю, або якщо вони призвели до каліцтва чи загибелі, або вчинені групою осіб, караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Раніше знущання над тваринами каралося від 50 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців до обмеження волі строком до двох років.

Нагадаємо, 22 червня Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин». Відповідне рішення підтримали 257 народних депутатів.

1 серпня президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо впровадження гуманного ставлення до тварин» і скерував до  Кабміну пропозиції щодо вдосконалення окремих положень законодавчих актів України з урахуванням внесених змін. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: