В Україні оновили календар щеплень

В Україні оновили календар щеплень

Вакцинація за календарем профілактичних щеплень є безоплатною, її можна зробити у сімейного лікаря або педіатра

Відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я та міжнародної практики, в Україні оновили Національний календар профілактичних щеплень.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на сторінці у Facebook.

«В Україні оновлено Національний календар профілактичних щеплень - відповідно до рекомендацій ВООЗ та міжнародної практики. Зміни вже вступили у дію, тож якщо плануєте вакцинацію дитини - обов'язково ознайомтеся», - написала Супрун.

Так, за її словами, від туберкульозу (БЦЖ) дітей щеплюватимуть 1 раз - на 3-5 добу життя, ревакцинацію у 7 років робити більше не потрібно.

Другу дозу вакцини проти гепатиту В дитина отримуватиме не у перший місяць життя, а у другий, повідомила Супрун, зауважуючи, що щеплення робитимуть багатокомпонентною вакциною, яка даватиме захист одразу від кількох хвороб - гепатиту В, дифтерії, правця, кашлюку та поліомієліту.

«Це допоможе зменшити кількість візитів на вакцинацію, зберегти більше часу для лікарів та батьків, а також зменшити рівень стресу мам, тат і діток, адже навіть безболісні уколи не завжди даються легко», - пояснила в.о. міністра охорони здоров'я.

Супрун наголосила, що вакцинація за календарем профілактичних щеплень є безоплатною, її можна зробити у сімейного лікаря або педіатра.

Також в.о. міністра охорони здоров'я додала, що вакцини від 10 небезпечних хвороб - гепатиту В, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюку, правця, гемофільної інфекції, кору, краснухи і епідемічного паротиту закуповує держава та розвозить до регіонів України.

Вона запевнила, що всі вакцини якісні, ефективні і безпечні, прекваліфіковані ВООЗ.

Окрім того, на сторінці Супрун розмістила посилання наказ про внесення змін до календаря профілактичних щеплень в Україні та сам оновлений календар.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: