В Україні підключили до опалення 45% житлових будинків

В Україні підключили до опалення 45% житлових будинків

Міністр ЖКГ Геннадій Зубко повідомив, що централізоване опалення запустять у 82 тис. будинків

В Україні до теплоносія вже підключено 60% соціальної інфраструктури (школи, дитячі садочки і лікарні) та 45% житлових будинків. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Про це 26 жовтня повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра.

«Україна на 100% технічно готова до проходження опалювального сезону. В центрі і на півночі країни він вже розпочався і, насамперед, це стосується соціальної інфраструктури. Південь країни запустився поки на 10-15%, оскільки температурний режим в Херсоні, Миколаєві, Одесі і Запоріжжі набагато вищий, ніж в Києві», - зазначив Зубко.

За його словами, в Україні більш як 15 тис. шкіл, 18 тис. дитячих садків і близько 2 712 лікарень, які потребують саме централізованого опалення. Щодо житлового сектора, це 82 тис. будинків.

Міністр заявив, що цього року у випадках невчасного початку опалювального сезону на місцях до органів місцевого самоврядування будуть застосовуватись жорсткі санкції.

«Ми вже попередили, що у випадку невчасного запуску опалення будуть порушуватися кримінальні справи. Ми будемо звертатися до прокуратури щодо випадків службової невідповідності та бездіяльності на місцях», - сказав Зубко.

Нагадаємо, що станом на 24 жовтня у Києві до послуги централізованого опалення були підключені 72% житлових будинків, що обслуговуються комунальними житлово-експлуатаційними дільницями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: