В Україні відкриються чотири дільниці для виборів до Держдуми РФ

В Україні відкриються чотири дільниці для виборів до Держдуми РФ

Українська влада не має наміру сприяти проведенню голосування, організація якого - завдання російських дипломатів

В Україні будуть відкриті чотири виборчі дільниці, де російські громадяни зможуть проголосувати на виборах до Держдуми РФ.

Про це повідомляє «Коммерсант».

Член ЦВК РФ Василь Ліхачов повідомив, що попередньо планується відкриття чотирьох ділянок: однієї в Києві і трьох в генконсульствах, в Харкові, Одесі та у Львові.

Співрозмовник  ЗМІ, близький до адміністрації президента України повідомив, що українська влада не має наміру сприяти проведенню голосування, організація якого - завдання російських дипломатів.

При цьому, як пише газета, в Москві на всіх рівнях висловлюють сумнів в тому, що вийде забезпечити безпеку на виборчих дільницях і самих виборців.

Ліхачов повідомив, що президент України Петро Порошенко був проінформований про організацію голосування.

«Порошенко сказав, що буде вжито заходів щодо забезпечення безпеки, але інформація, яка йде, говорить, що «Правий сектор» готується до провокацій», - заявив Ліхачов.

При цьому наголошується, що голосування на території самопроголошеної «ДНР» навіть не обговорювалася.

 «Якщо раптом якось і для чогось буде організовано голосування, наприклад, в Донецьку - то буде видно, скільки тут громадян РФ. Цією інформацією відразу ж буде маніпулювати влада України. Мовляв, подивіться, як багато і що вони там роблять. Не думаю, що влада «ДНР» дасть такий козир міжнародним спостерігачам і різним місіям», - заявило джерело  видання.

У 2011 році в Україні працювали 17 виборчих дільниць для голосування росіян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: