В Україні військкомати перейменують на «центри комплектування та соцпідтримки»

В Україні військкомати перейменують на «центри комплектування та соцпідтримки»
Проектом закону пропонується слова «військовий комісаріат» замінити словами «територіальний центр комплектування та соціальної підтримки»

За законопроект №9285 у першому читанні проголосували 238 нардепів

Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку зі створенням територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі військових комісаріатів».

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За законопроект №9285 проголосували 238 нардепів. 

У пояснювальній записці зазначається, що проекту закону надасть можливість здійснити праве регулювання діяльності територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

«У зв’язку зі створенням нової організаційно-штатної структури військових комісаріатів пропонується внести відповідні зміни шляхом заміни назв військових комісаріатів на обласні, територіальні (місцеві) центри комплектування та соціальної підтримки до ряду законодавчих актів», - йдеться в записці. 

Проектом закону пропонується слова «військовий комісаріат» замінити словами «територіальний центр комплектування та соціальної підтримки».

«Ми вичищаємо радянський рудимент - назву військовий комісаріат і називаємо його належним «натівським» словом як у розвинутих країнах», - сказав депутат від БПП, секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: