В Україні зареєстрували третій випадок дифтерії

В Україні зареєстрували третій випадок дифтерії

Дитині ввели протидифтерійну сироватку, її стан стабільний - лікарі

В Україні зареєстрували третій випадок захворювання на дифтерію. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України.

У Київській області захворів підліток 15 років. Діагноз дифтерії підтверджений лабораторно.

«Дитині ввели протидифтерійну сироватку, її стан стабільний, зараз вона перебуває в інфекційному відділенні Київської обласної дитячої лікарні м. Боярка», — повідомили в центрі.

Зазначається, що дифтерія небезпечна тим, що без негайного введення сироватки близько 50% хворих можуть померти, навіть із сироваткою залишається ризик смерті до 20%. Це гостре інфекційне захворювання, що передається переважно повітряно-крапельним шляхом і характеризується місцевим запаленням слизових оболонок ротоглотки та загальною інтоксикацією з ураженням серцево-судинної та нервової систем.

До летальних випадків можуть призвести набряк слизових оболонок та блокування дихальних шляхів псевдомембранами, токсикоз, ураження серцево-судинної та нервової систем і вторинні інфекції. МОЗ рекомендує якнайшвидше зробити необхідні щеплення проти дифтерії дітям і дорослим. «Якісна і безпечна вакцина є в усіх регіонах України, і надається безоплатно як для дітей, так і для дорослих», - повідомили у міністерстві.

Нагадаємо, до цього в Україні зареєстрували два випадки дифтерії у Луганській області.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: