В Україні підтвердили другий за рік випадок дифтерії

В Україні підтвердили другий за рік випадок дифтерії

МОЗ рекомендує зробити необхідні щеплення проти дифтерії дітям і дорослим

У Рубіжному Луганської області зареєстрований другий випадок дифтерії у цьому році.

Про це 21 червня повідомляє Центр громадського здоров’я міністерства охорони здоров’я України.

«Звертаємо увагу лікарів: будь-який підозрілий випадок захворювання є показанням для госпіталізації до інфекційних стаціонарів і призначення відповідного лікування, не чекаючи результатів лабораторного дослідження», - заявили у МОЗ.

Зазначається, що дифтерія небезпечна тим, що без негайного введення сироватки близько 50% хворих можуть померти, навіть із сироваткою залишається ризик смерті до 20%.

Це гостре інфекційне захворювання, що передається переважно повітряно-крапельним шляхом і характеризується місцевим запаленням слизових оболонок ротоглотки та загальною інтоксикацією з ураженням серцево-судинної та нервової систем.

До летальних випадків можуть призвести набряк слизових оболонок та блокування дихальних шляхів псевдомембранами, токсикоз, ураження серцево-судинної та нервової систем і вторинні інфекції.

МОЗ рекомендує якнайшвидше зробити необхідні щеплення проти дифтерії дітям і дорослим. «Якісна і безпечна вакцина є в усіх регіонах України, і надається безоплатно як для дітей, так і для дорослих», - повідомили у міністерстві.

Нагадаємо, за останній тиждень в Україні на кір захворіла 1401 людина (560 дорослих і 841 дитина). Це на 56 випадків більше, аніж попереднього тижня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: