В Україні значно подешевшали овочі для борщу
Аграрії хочуть реалізувати овочі, що лишилися на складах
В Україні після великодніх свят різко подешевшали овочі борщового набору.
Про це повідомляється в сюжеті програми «Сніданок з «1+1».
Найбільше, приблизно на чверть, впала у ціні капуста. На 20% здешевшала морква, а на 15% - буряк.
Експерти пояснюють такі цінові зміни кількома факторами, насамперед завищенням вартості продуктів напередодні свят та збільшенням імпорту овочів.
Окрім того, аграрії хочуть реалізувати овочі, що лишилися на складах і розпочати весняні роботи на полях.
Нагадаємо, 4 квітня в Україні набув чинності закон, який вводить нову систему контролю якості і безпеки харчових продуктів.
Новий документ створить умови для забезпечення якості та безпеки харчової продукції для споживачів і встановлює чіткі і прозорі процедури перевірок. Це дозволить звести до мінімуму корупційні ризики і посприяє розвитку чесної конкуренції.
Коментарі — 0