В Українській зерновій асоціації побачили, який врожай може бути у 2020 році

В Українській зерновій асоціації побачили, який врожай може бути у 2020 році

За прогнозами президента УЗА, до 2022 року Україна зможе експортувати близько 70 млн тонн зернових і олійних

Якщо в Україні триватиме тенденція використання новітніх технологій та збільшення врожайності, то до 2022 року ми зможемо вирощувати біля 100 млн тонн зернових та олійних культур. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів президент Української зернової асоціації (УЗА) Микола Горбачьов.

Він повідомив, що Україна в минулому році експортувала понад 47 млн тонн зернових і олійних. Горбачьов прогнозує, що в цьому році загальна цифра буде приблизно така ж, плюс-мінус мільйон.

«Подивимося на врожай кукурудзи і сої. Якщо розбити це по місяцях, то пік експорту припадає на листопад-грудень-січень. В цей час ми експортуємо по 5 млн тонн в місяць. Можна сказати, що зараз ми знаходимося в паритеті середньорічного експорту за останні три роки. Я намалював з цього приводу графік», - сказав президент УЗА і продемонстрував графік.

112

Крім того, він взяв врожайність пшениці за 2015 рік в центнерах і провів паралель із 2017 роком. «Врожайність вища. Зробив і порівняння у відсотках. Практично усюди по регіонах збільшення відбулось на 37%, 38%, 50% за два роки», - зазначив Горбачьов.

«За моїми підрахунками, зернових та олійних в Україні буде зібрано, як мінімум, 85 млн тон, і ніякої кризи з продовольством і близько не видно. Минулого року на експорт пішло 47,7 млн тонн зернових та олійних, в цьому році, очікування до 49 млн тонн. Якщо тенденція використання новітніх технологій та збільшення врожайності (як це було в останні 15 років) триватиме, то до 2022 року ми зможемо вирощувати біля 100 млн тонн і експортувати на рівні 71 млн тонн», - заявив президент Української зернової асоціації.

13_17

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: