В УПЦ КП заявили, що Синод РПЦ повторює політику Кремля

В УПЦ КП заявили, що Синод РПЦ повторює політику Кремля

«Патріарх Кирило з 1991 року особисто є архітектором розділення Української Церкви», - зазначив речник УПЦ КП Євстратій (Зоря)

Синод Московського патріархату повторює політику Кремля - самоізоляція у відповідь на законні рішення міжнародної спільноти.

Про це 15 жовтня речник УПЦ КП Євстратій (Зоря) написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

«Патріарх Кирило з 1991 року особисто є архітектором розділення Української Церкви. Тому йому важко визнати провину за 27 років хибної діяльності, яка затягла всю Повноту Православ’я у конфлікт. Але після нього ситуація рано чи пізно буде вилікувана, і РПЦ повернеться у спілкування», - зазначив Зоря.

«Тепер перед всіма, належними до МП в Україні, постає питання: йти разом з РПЦ у розділення чи залишатися в єдності зі Вселенським Православ‘ям - через Помісну Українську Церкву?» - додав речник УПЦ КП.

Нагадаємо, на засіданні Священного Синоду Російської Православної Церкви, що відбулося 15 жовтня в Мінську, було прийнято заяву Синоду «в зв'язку з посяганням Константинопольського Патріархату на канонічну територію Російської Православної Церкви».

В РПЦ заявили, що члени Священного Синоду «визнали неможливим подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським Патріархатом».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: