В уряді відзвітували: до зими готові майже на 100%

В уряді відзвітували: до зими готові майже на 100%

Органи місцевого самоврядування витратили 6 млрд грн на підготовку до опалювального сезону

Житловий фонд і об'єкти енергетичної інфраструктури по всіх регіонах України готові до проходження опалювального сезону 2016-2017 років майже на 100%, на підготовку місцева влада витратили майже 6 млрд грн. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час наради щодо готовності до зими.
«Стан готовності (житлового фонду і енергетичної інфраструктури України. – Ред.) практично 100%», - сказав Зубко.

Згідно з презентацією віце-прем'єр-міністра, лише кілька регіонів відстають від планів підготовки до опалювального сезону. Наприклад, на 95-100% до зими готовий житловий фонд у Київській, Волинській, Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях.
«Я хочу подякувати органам місцевого самоврядування, які витратили 6 млрд грн на підготовку до опалювального сезону, наприклад, Донецькій області, яка на ці потреби направила 350 млн грн», - сказав він.
Заступник міністра Едуард Кругляк зазначив, що основними недоліками підготовки до опалювального сезону є не 100% підписання актів готовності житлового фонду і котелень до зими і не повне підписання договорів на постачання газу між теплокомуненерго і державним енергохолдингом «Нафтогаз України». «З основних недоліків варто зазначити, що лише 87-94% актів готовності житлового фонду у котелень є підписаними, і лише 75% підприємств теплової енергетики підписали договори на постачання газу з «Нафтогазом», - повідомив Кругляк.
Нагадаємо, наприкінці липня Кабмін затвердив план заходів з підготовки до опалювального сезону 2016-2017 років. У вересні уряд затвердив графік підготовки до опалювального сезону, а також визначив розміри запасів палива для забезпечення споживачів теплом і електроенергією. Зокрема, запаси газу в підземних сховищах мають становити не менш як 17 млрд кубометрів, запаси вугілля - 2,8 млн тонн вугілля.
23 вересня прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Кабмін не бачить об'єктивних причин, які могли б привести до зриву підготовки до опалювального сезону, а також до зриву проведення всіх необхідних робіт в осінньо-зимовий період.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: