В уряді закликали мера Славутича подати у відставку через зрив опалювального сезону

В уряді закликали мера Славутича подати у відставку через зрив опалювального сезону

Мер Славутича Юрій Фомічов 

Фото з відкритих джерел 

Кабмін обіцяє допомогу Славутичу з резервного фонду держбюджету

Віце-прем'єр Геннадій Зубко в ході наради з питань опалювального сезону прокоментував ситуацію в Славутичі Київської області, де він не розпочався вчасно. Серед іншого, чиновник закликав мера міста Юрія Фомічова подати у відставку. Про це повідомляє прес-служба уряду.

За словами Зубка, у місцевої влади було достатньо часу, щоб визначитися, чи вистачить коштів для старту опалювального сезону і, чи необхідна їм підтримка Кабміну.

«Факт доходів за 9 місяців міста Славутич становить 115 млн гривень. Збільшення за рік склало 15 млн гривень. Щоб запустити опалювальний сезон у місті, потрібно 15 млн. Місто мало необхідні ресурси. А тепер Ви, як міський голова, за рахунок управлінської кризи фактично шантажуєте уряд і власну громаду невиплатою заробітної плати. Вважаю, Вам треба подати у відставку з посади мера», - так Зубко звернувся до мера Славутича.

Він також доручив підготувати доповідну про ситуацію в місті. Крім того Зубко вважає необхідною перевірку з боку прокуратури, куди були витрачені 115 млн грн з міського бюджету, і, як недоробки мера можуть вплинути на наслідки ситуації, що склалася.

Крім того, а Кабміні пообіцяли допомогу Славутичу з резервного фонду держбюджету.

Як раніше повідомляли ЗМІ, у зв'язку з заборгованістю за природний газ місто-супутник Чорнобильської АЕС Славутич, більше половини населення якого складають ліквідатори і працівники станції, був відрізаний від поставок блакитного палива. Грошей на погашення заборгованості в міському бюджеті немає – в разі заморозків мерія готується оголосити надзвичайний стан: закрити дитячі сади і школи, організувати пункти обігріву. Вже сьогодні температура у квартирах городян не перевищує +8 – +15 градусів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: