В Збройні сили України мобілізували півтисячі офіцерів запасу

В Збройні сили України мобілізували півтисячі офіцерів запасу
Військові

Мета призову офіцерів - набуття ними практичних навичок й умінь для збройного захисту держави

До лав Збройних сил України призвано 500 офіцерів запасу віком до 43 років за 37-ма військово-обліковими спеціальностями.

Як повідомляється на сайті Міністерства оборони України, всі офіцери закінчили кафедри військової підготовки, мають вищу освіту не нижче бакалавра та раніше не проходили військову службу.

З 15 червня офіцерів направлено на курси перепідготовки та підвищення кваліфікації при вищих військових навчальних закладах і військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти. Мета призову офіцерів - набуття ними практичних навичок й умінь для збройного захисту держави, збільшення кількості військово навчених осіб в запасі та підвищення рівня укомплектованості Збройних сил офіцерським складом.

Після завершення підготовки передбачається призначення офіцерів на посади до небойових військових частин.

До участі в операції Об’єднаних сил призвані офіцери не залучатимуться. Направлення їх до району операції Об’єднаних сил можливе лише у добровільному порядку після укладання контрактів. На офіцерів, яких призвано, розповсюджується весь пакет соціальних пільг та гарантій військовослужбовців за контрактом.

Також за ними зберігаються місця роботи, посади і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форми власності.

До слова, напередодні капітан українських танкістів пояснив невдалий виступ на змаганнях НАТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: