Вести переговори з бойовиками ніхто не буде, адже в Україні не громадянська війна – Волкер

Вести переговори з бойовиками ніхто не буде, адже в Україні не громадянська війна – Волкер
Курт Волкер

Волкер заявив, що Росія хоче від нас ведення переговорів з бойовиками на Донбасі, оскільки це звільняє Кремль від будь-якої відповідальності

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер констатує, що на Донбасі немає громадянської війни, і заявляє, що вести переговори з бойовиками ОРДЛО ніхто не буде, оскільки вони нічого не вирішують.

Про це він заявив під час виступу на 14-й щорічній міжнародній конференції «Ялтинська європейська стратегія» (YES) сьогодні в Києві.

«Ми не говоримо з «владою» Абхазії чи Південної Осетії…по-друге, треба розуміти, що це (конфлікт на Донбасі – ред.) не є незалежне етнічне повстання чи громадянська війна, це не так. Тому є зовнішня сила, яка використовує деяке місцеве населення як прикриття для того, щоб створити таку ситуацію», - сказав Волкер.

«Вони (Росія – ред.) хочуть від нас того, що ви кажете (вести переговори з бойовиками на Донбасі – ред.), оскільки це звільняє Росію від будь-якої відповідальності і хочуть зробити так, щоб ми застрягли в переговорах з цими людьми, які нічого не вирішують, але нам потрібні стратегічні рішення», - наголосив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: