Російська резолюція щодо миротворців на Донбасі - це політична пастка – Яценюк

Російська резолюція щодо миротворців на Донбасі - це політична пастка – Яценюк
Арсеній Яценюк

Путін забув: у нас кордон у зовсім іншому місці. Це той кордон, через який він пересилає своїх бандитів, свої танки і війська, - заявив Яценюк

Російський проект резолюції щодо миротворчої місії на Донбасі, який РФ внесла до Радбезу ООН, - це політична пастка. Про це заявив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

«Ми не можемо погодитись на жоден пункт, запропонований Росією», - заявив політик, відповідаючи на запитання журналістів в рамках Чотирнадцятої щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) 16 вересня.

«Росія внесла резолюцію про миротворчу місію на території України. Росія і мир – це поняття ніяким чином не співставні. Росія це зробила виключно з однією ціллю – створити нове політичне ігрище навколо агресії проти України», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що цією резолюцією РФ «хоче показати, що вони миротворці»: «Ми побачили, що вони «миротворці». Їхні танки, їхні солдати, їхня армія, яка присутня в Україні. Росія не була і не буде ніколи миротворцем».

Крім того, на переконання Арсенія Яценюка, РФ хоче продемонструвати, «що цей конфлікт не має відношення до Росії, а що це внутрішньоукраїнський конфлікт».

«Я розцінюю російську резолюцію про миротворців як політичну пастку. Ми не можемо погодитись на жоден пункт, запропонований Росією», - наголосив Арсеній Яценюк. Лідер «Народного фронту» підкреслив, що Росія погодилася на Мінські угоди, перша і ключова умова яких - припинення вогню: «Чому протягом двох років президент Путін не виконав першу передумову для того, щоб рухатися далі в деескалації конфлікту? Тому що він у цьому не зацікавлений. І це ще раз підтверджує: Росія внесла цю резолюцію тільки з однією метою – показати, начебто вони миротворці, а далі - мати хаос всередині України, який Росія буде контролювати через своїх військових в Луганську і в Донецьку».

«Щодо взагалі миротворчої місії. У нас немає внутрішнього конфлікту в країні, і я хочу зрозуміти, що ця миротворча місія дасть», - додав він. Арсеній Яценюк також підкреслив, що в проекті резолюції Росія пропонує розмістити миротворців на так званій лінії зіткнення: «Путін забув: у нас кордон у зовсім іншому місці. Це той кордон, через який він пересилає своїх бандитів, свої танки і війська. Там повинна бути так звана миротворча місія для того, щоб контролювати виключно кордон. А всередині України у нас є всі можливості для того, щоби встановити мир і стабільність».

«Ключова умова в встановленні миру і стабільності – це не резолюція Ради безпеки ООН про миротворців, а негайне виведення російських військ з території України. І це буде найкраще рішення», - наголосив лідер «Народного фронту».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: