Вибори в Австрії: лідирує партія Курца, на друге місце виходять ультраправі

Вибори в Австрії: лідирує партія Курца, на друге місце виходять ультраправі

Офіційні результати голосування будуть оприлюднені найближчими днями, адже у понеділок лише розпочинається підрахунок голосів, відданих поштою

Консервативна «Австрійська народна партія» (ÖVP) на чолі з главою МЗС, 31-річним Себастіаном Курцом лідирує на дострокових парламентських виборах у Австрії, які відбулися в неділю, 15 жовтня.
Про це свідчать попередні результати голосування, опубліковані МВС країни.
«Австрійська народна партія» з молодим очільником Себастіаном Курцом здобула перемогу в голосуванні із результатом 31,4% голосами виборців. Таким чином Курц стане наймолодшим канцлером в історії країни і наймолодшим європейським лідером.
На другому місці – ультраправа «Партія свободи» (FPÖ), що виступає за зняття санкцій з РФ. Партія отримала навіть вищий результат, ніж прогнозували екзит-поли - 27,4%.
Третє місце посіла «Соціал-демократична партія» (SPÖ) під керівництвом чинного канцлера Крістіана Керна із 26,7% голосів.
5% отримує ліберальна партія NEOS («Нова Австрія і Ліберальний форум»), 4,1% - партія Pilz («Список Пітера Пільца»). «Зелені» не зуміли подолати мінімальний 4-відсотковий бар’єр.
Очікується, що офіційні результати голосування будуть оприлюднені найближчими днями, адже у понеділок розпочинається підрахунок голосів, відданих поштою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: