Вибори в Туреччині: лідирує Ердоган і провладний блок «Народний альянс»

Вибори в Туреччині: лідирує Ердоган і провладний блок «Народний альянс»
Реджеп Ердоган

Після підрахунку 74.83 % голосів блок «Народний альянс» набрав 55,51% виборців

Провладний блок «Народний альянс »до якого входять пропрезидентська «Партія справедливості та розвитку» та «Партія націоналістичного руху» за попередніми даними отримали 55,68% голосів.

Про це повідомляє інформагенція Anadolu. 

Після підрахунку 74.83 % голосів блок «Народний альянс»  набрав 55,51% виборців. 

Водночас, опозиційний блок «Національний альянс», до якого входять «Республіканська народна партія», «Хороша партія» та «Партія щастя», підтримало близько 33% голосів.

Прокурдська партія HDP набирає 10% голосів. Решта політичних сил не набирають і 1,5% голосів.

Чинний лідер Туреччини Реджеп Таїп Ердоган знову виграє президентські вибори. За результатами обробки понад половини бюлетенів, він набрав понад 57% голосів виборців.

Ердоган має голосів удвічі більше за свого суперника і головного кандидата від опозиції Мухаррема Індже, який отримав 27%.

Єдина жінка серед шести кандидатів у президенти, Мерал Акшенер від правоцентристської «Хорошої партії», очолила третю позицію за попередніми результатами виборів та набрала лише 7,58% голосів виборців.

Зазначимо, що опозиція поскаржилася на порушення на виборах президента. У чотирьох провінціях Туреччини затримані десять іноземних спостерігачів. За версією правоохоронців, вони намагалися втрутитися в хід голосування на президентських і парламентських виборах.

Раніше сьогодні у Туреччині розпочалося голосування на дострокових президентських і парламентських виборах.

Напередодні виборів в Туреччині пройшли мітинги на підтримку чинного президента та представника опозиції.

Так, на заключний мітинг кандидата в президенти від опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) Мухаррема Індже у Стамбулі прийшли, за його власними даними, п'ять мільйонів людей. Одна перевірити цифру з незалежних джерел неможливо.

Реджеп Таїп Ердоган також провів кілька менших мітингів у різних районах Стамбула, на яких зібралися тисячі його прибічників. У своїх виступах він закидав своєму супернику Індже брак досвіду в управлінні країною та висловлював упевненість у своїй перемозі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: