Вибухи в Балаклії: влада обіцяє завершити відновлення будинків до зими

Вибухи в Балаклії: влада обіцяє завершити відновлення будинків до зими

У відновленні постраждалої внаслідок вибухів Балаклії задіяна 21 будівельна компанія

Відновлення житлових будинків в Балаклії Харківської області, які у березні цього року постраждали в результаті вибухів на складі боєприпасів, завершиться до опалювального сезону. Про це заявила глава Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

«Це стосується і ремонтних робіт, і переведення житлового фонду на індивідуальне опалення. Жителі Балаклії повинні зустріти зиму в теплих будинках: з опаленням і якісним ремонтом. Тому прошу будівельні організації сконцентруватися на роботах. У вересні все повинно бути готове», - сказала Світлична, яку цитує прес-служба Харківської облдержадміністрації.

За даними Харківської ОДА, у відновленні Балаклії задіяна 21 будівельна компанія. На даний момент роботи завершені на 26 житлових будинках (22% від загальної кількості пошкоджених), в стадії завершення роботи по 91 будинку (78%). У пошкоджених багатоквартирних будинках та об'єктах соціальної сфери вже відновлено 97% покрівлі, тривають роботи по установці дверей. Проведено капітальний ремонт п'яти квартир в багатоквартирному будинку по вул. Арсенальній, які повністю вигоріли в результаті пожежі. Крім того, 16 будинків по тій же вулиці переводяться на індивідуальне опалення, оскільки котельня, забезпечувала їх теплом, зруйнована.

У приватному секторі за рахунок благодійної допомоги вже відремонтовано 95% покрівель і 70% вікон. Відновлювальні роботи проведені в 213 будинках із 228.

Нагадаємо, у ніч на 23 березня потужний вибух стався на складі боєприпасів на Харківщині.

Нараховано збитків на 220 млн гривень від вибухів та пожежі у Балаклії.

Міністр екології Остап Семерак заявив, що територія арсеналу в Балаклії потребуватиме екологічної рекультивації.

За словами голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського, сума збитків становить 1 мільярд доларів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: