Віце-прем’єр Кістіон: Ніяких закупівель вугілля в Росії держструктури не проводять

Віце-прем’єр Кістіон: Ніяких закупівель вугілля в Росії держструктури не проводять

У держвласності є лише три ТЕС

Віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон запевняє, що державні структури України не проводять закупівель вугілля в Росії. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
Кістіон розповів, що в державній формі власності серед загальної кількості є тільки три ТЕС –«Центренерго».
«Закупівлю вугілля виконує безпосередньо та юридична особа, та структура, той власник, який володіє відповідним об’єктом виробництва або комбінованого виробництва електричної енергії та тепла. Тобто суб’єкт господарювання, а не держава. Для державної форми власності минулого року були спроби, здається, закупити вугілля через «Укренерго» чи «Центренерго». Інше – це ринок. Державне підприємство «Енергоринок» замовляє не вугілля, а електричну енергію. І за неї платить. Як виробить цю енергію безпосередньо виробник – його питання, це його господарська діяльність», - сказав він.
Кістіон підкреслив, що «Центренерго» – це державна структура, і «ніяких закупівель в Росії державні структури не проводять». «За це я відповідаю. Якщо навіть проводяться закупівлі, то це відбувається виключно через суб’єкти господарювання, які зареєстровані, сплачують податки, платять заробітну плату на території України», - сказав віце-прем’єр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: