Віце-прем’єр Кістіон пообіцяв найближчим часом нові правила санітарної вирубки лісів

Віце-прем’єр Кістіон пообіцяв найближчим часом нові правила санітарної вирубки лісів

Новий проект практично вже готовий

Віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон упевнений, що найближчим часом уряд ухвалить нові правила санітарних вирубок лісу. Про це він сказав інтерв’ю «Главкому».
Кістіон повідомив, що збирав щодо цієї проблеми нараду. Вона була ініційована і Мінагрополітики, до компетенції якого входить Державне агентство лісових ресурсів, і керівництвом Мінекоприроди. «Обговорювали, як нам швидко віднайти хоча б юридичне рішення призупинення того бедламу, який відбувається в питанні вирубки лісів. Перше, що було зроблено: Семерак у рамках свого відомства заборонив проведення будь-яких робіт з вирубки, які стосуються національних заповідників… Також було дано відповідне доручення, і я переконаний, що найближчим часом ці правила санітарної вирубки будуть ухвалені в новій редакції урядом», - сказав віце-прем’єр.
За його словами, практично вже проект готовий. «Було створено відповідну міжвідомчу робочу групу. Очолювало цю групу безпосередньо Державне агентство лісових ресурсів, туди також увійшли спеціалісти з наукового середовища», - розповів Кістіон.
На його думку, для виконання цих правил потрібен ще відповідний контроль із боку Лісової інспекції, правоохоронних органів. «Та, перш за все, потрібно все-таки допрацювати правила, визначити формат. І вже другим кроком забезпечувати інструменти контролю», - зазначив Кістіон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: